23 Ocak 2013 Çarşamba

İrmik Helvası

İrmik helvasını çok seviyorum. Birçok deneme yaptım istediğim gibi olan tek tarif bu oldu. Daha önce yaptıklarım pilav gibi tane tane olmuştu. Ben daha yapış yapış bir kıvam istiyordum.
  
 
MALZEMELER
 
1 paket irmik (Selvanın portakallı irmiğini kullandım)
100 gr margarin
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
 
ŞERBETİ İÇİN
 
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
 
YAPILIŞI
 
İrmik ve yağları tencereye alıp yaklaşık 40-45 dk kadar kısık ateşte kavuruyoruz. (Rengi hafif kahverengiye dönene kadar) Başka bir tencerede şerbeti bir taşım kaynatıyoruz ılımaya bırakıyoruz. Kavrulan irmiğe şerbeti ilave edip kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp demlendirip servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder